Voor nieuwe golfers kan het als een verassing komen dat meeste golfclubs een dress code hanteren. Toch zijn het juist die oude en strenge gewoontes die nieuwe leden aantrekken. Golf is immers een sport waarvan je op aan kan. Er is een hoge mate van sportiviteit en iedereen respecteert elkaar. Dat verheft golf dan ook boven andere soorten sport.

No go
golf kledingOp de golfbaan is het ongehoord om als man in een korte broek rond te lopen. Vrouwen kunnen op hun beurt weer geen laag decolleté aan. Een (polo)shirt met een kraagje en mouwtjes is een echte must. Het golven in een spijkerbroek of op hakken is een echte no go! De baan op zonder goede golfschoenen is de grootste nachtmerrie voor eigenaren. Dit verpest namelijk niet alleen het gras, maar zorgt ook nog eens voor putten en dalen. Het golven op een ongelijk grasveld zorgt bovendien voor een hoop donkere gezichten.

Wel doen
Kleding die wel gedragen kan worden op een golfbaan zijn nette poloshirts, broeken vanaf de knie en golfschoenen. Let goed op. Bij sommige clubs zijn spikes niet toegestaan. Zorg er dus voor dat je het eerst navraagt.

Fashion
Ook voor golf bestaan er hele kledinglijnen. Het gevoel voor stijl en mode is erg sterk, maar gelijktijdig erg klassiek. De polo zal nooit van de golfbaan verdwijnen, maar ieder jaar worden er nieuwe op de markt gebracht. Telkens weer vernieuwend en verfrissend. Nike heeft dit jaar bijvoorbeeld een polo met een schuin vlak over de borst. Het shirt ziet er netjes, maar ook actief uit. Bovendien is de golflijn bij Nike onder het toeziend oog van Tiger Woods. Wil je net wat extra’s, dan moet je echter bij het merk Callaway zijn. Zij brengen namelijk niet alleen allerlei golfmateriaal op de markt, maar ook de nieuwste mode. Het is wat chiquer dan Nike. Toch kan men met beide merken prima op de baan verschijnen.