De golfsport wordt met de dag populairder. Was het vroeger alleen een sport voor de elite, tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om eens een balletje te putten. Dit kan niet alleen op de grote, professionele golfbanen, maar ook op de vele “pitch & putt” banen. Met name deze laatste zijn zeer toegankelijk en uitermate geschikt om eens kennis te maken met de edele golfsport.

De toenemende populariteit wordt ook zichtbaar in het aanbod van zogenaamde golfreizen. Golfreizen naar bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk zijn snel gevonden. Wil je nog verder van huis golfen, dan boek je gewoon een golfreis naar Dubai, Marokko of een andere mooie bestemming.

Televisie

Deze toenemende belangstelling voor golfen is ook de media niet ontgaan. Regelmatig kun je de groten der aarden op het gebied van golfen live in actie zien op televisie. Met name de grote, bekende toernooien kunnen rekenen op flink wat media aandacht. Er staat op deze grote toernooien heel wat op het spel. De eer en status die je als winnaar krijgt is misschien nog wel belangrijker dan het enorme geldbedrag dat je kunt winnen. De grootste en bekendste toernooien zijn:

Masters golftoernooiDe Masters:

Een jaarlijks terugkerend toernooi dat gespeeld wordt op de Augusta National Golf Club. Dit toernooi wordt al sinds 1934 gespeeld, behalve in de jaren 1943-1945. De jongste winnaar is Tiger Woods. Hij won het toernooi op 21-jarige leeftijd.

the-british-openThe British Open:

Elke professionele golfer wil dit toernooi winnen. Het niet alleen het oudste toernooi ter wereld, maar ook verreweg het meest prestigieuze. Dit toernooi vindt jaarlijks in juli en elk jaar op een andere golfbaan.

pga championshipPGA Championship:

Amerikaans golftoernooi waarbij de hoofdprijs de Wanamaker Trofee is. Jaarlijks gespeeld toernooi op jaarlijks een andere golfbaan. De bekende golfer Jack Nicklaus is record winnaar met vijf overwinningen.