De ins en outs over golf

Golfschoenen

Om ontspannen te kunnen golfen is het van belang dat je de juiste materialen hebt. Je club, de bal en je kleding, het is allemaal even belangrijk. Mensen onderschatten de kracht van het juiste schoeisel wel eens en lopen daardoor in bijvoorbeeld ongemakkelijke schoenen. Dit heeft een negatieve invloed op je spel. Hier zijn een paar tips om dat te voorkomen. Tegenwoordig zie je dat veel golfers kiezen voor wat modernere oplossing, ze lopen op sneakers. Die je bijvoorbeeld kunt vinden op Nieuwesneakers.nl!

Voorbereiden
golfschoenenOm er zeker van te zijn dat de golfschoenen goed passend zijn, is het verstandig om pas aan het einde van de middag te gaan kijken. Op dat moment zijn je voeten het meest uitgezet en daarmee kan je dus voorkomen dat je schoenen later gaan knellen. Je kan natuurlijk ook een flinke wandeling van te voren maken. Zorg er voor dat je de juiste sokken draagt. Het is daarnaast belangrijk dat je de juiste noppen onder de schoenen hebt. Het is dus wel zaak dat de Nike Air max of de Adidas Superstars worden uitgetrokken voordat je de golfbaan betreedt.

Passen van golfschoenen
Wanneer je schoenen hebt gevonden die passend zijn, is het van groot belang dat je ze ook even uit probeert. Het kan namelijk zo zijn dat de pasvorm goed is, maar dat de schoenen helemaal niet prettig zitten. Drukpunten vallen pas op nadat je een paar minuten op schoenen hebt gelopen. Neem daarom gewoon je tijd. Loop een paar rondjes in de winkel en oefen je swing. In sommige winkels kan je overigens je voeten op laten meten. Bij redelijk veel mensen is de ene voet groter dan de andere. Het kan dus zo zijn dat je twee verschillende maten nodig hebt. In de winkel kunnen ze je perfect adviseren.

Extra grip
Tijdens het shoppen zal je voor een keuze komen te staan of je spikes of nopen wilt. Deze keuze zal licht afhankelijk zijn van de club waar je bij speelt. De meeste verbieden de stalen spikes namelijk. Mocht je de overweging wel zelf maken dan is het van belang om te weten dat de noppen prettiger lopen. Dat kan natuurlijk doorslaggevend zijn wanneer je de hele dag op een golfbaan staat.

Previous

Wat is de beste golfkleding?

Next

De beste voeding bij Golf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén